کتابخانه مدرسه علمیه ثقلین قم
تلفن :۰۰۹۸۲۵۳۸۸۲۱۶۵۹

وبسایت : http://www.saqlainfoundation.org ایمیل : info@saqlainfoundation.org
آدرس: ایران، قم المقدسہ، نیروگاہ (توحید) اول جواد الآئمہ ، ۱۸ متری قدس ، کوچہ ۱۰ ، فرعی ۱ (فرعی شھید مصطفی خمینی) ، پلاک ۱۰۶
شماره کتاب: 1433
نام کتاب: ‌سیمای علی (ع) به روایت اهل سنت
مصنف: هاشم بحرانی
موضوع: حدیث خاصه BP128
شماره استاندارد بین المللی کتاب
(ISBN):
964-6791-05-0
تعداد جلد: 1
شماره قفسه: H-8-3-10
تعریف کتاب: علاوه بر ایجاد مقدمات معرفت نسبت به مقام والای امامت، دفاع از حریم ولایت در برابر دشمنان و انکار بعضی از نویسندگان گذشته و حالِ اهل سنت، بزرگان ما را بر آن داشته است تا فضائل و مناقب حضرت علی(ع) را در حد مقدور گردآوری کنند. علامه سید هاشم بحرانی یکی از دانشمندانی است که سهم سترگی در این جهاد عظیم دارد. این کتاب، ترجمه‌ای دقیق از یکی از آثار ایشان به نام «علی و السنة» است که در کتاب‌های قدیم از آن به «مناقب امیرالمؤمنین» نیز تعبیر کرده‌اند.
این کتاب، علاوه بر ترجمه، با تحقیق و مدرک‌یابی دانشمند فقیه «نجم‌الدین شریف عسکری» و با افزوده‌ها و توضیحاتی از «دکتر سید حسن افتخار‌زاده» و فهرست‌های فنی همراه است.
مطالب موجود در این کتاب عبارتند از:
ـ مقدمه ناشر که در آن توضیحاتی در مورد کتاب بیان شده است.
ـ پیشگفتار در زندگی مؤلف
ـ بیان 193 روایت از اهل سنت در مورد امام علی(ع) که برای هریک، توضیح داده شده است. این روایات در فهرست موضوعی کتاب به سه دسته تقسیم شده‌اند:
الف) گوشه‌ای از مقام‌ها و مناقب امیرالمؤمنین(ع)، از جمله: علی(ع) از پیامبر و گوشت و خون او، گوشت و خون پیامبر است، نسبت او به پیامبر، نسبت سر به تن است. او نخستین کسی است که به پیامبر ایمان آورد. او در قیام به امر خدا از همه استوارتر و در عدالت از همه برتر و در قضاوت از همه داناتر است.
ب) فوائد قبول ولایت و محبت امیرالمؤمنین(ع) در دنیا و آخرت: نمونه‌هایی از آن عبارتند از: استغفار ملائک، رهایی از آتش، از بین رفتن گناهان، رستگاری در قیامت، جواز عبور از پل صراط، محبوب خدا و پیامبر بودن و یاری خداوند.
ج) وضعیت دشمنان علی(ع) در دنیا و آخرت همچون: دور بودن از حوض کوثر و جای داشتن در دوزخ، مردن در حالت کفر، دشمن بودن با خدا و پیامبر و تشنه‌کام و سیه‌روی بودن در قیامت.
ـ بیان فهرست‌های پایان کتاب که عبارتند از:
* فهرست موضوعی؛
* فهرست آیات قرآنی به کار رفته در متن، توضیحات و پی‌نوشت‌ها که به ترتیب سوره‌های قرآن تنظیم شده است؛
* فهرست اعلام، کتاب‌ها، شهرها، جنگ‌ها و رویدادها که به ترتیب الفبا تنظیم شده است؛
* فهرست پی‌نوشت‌های توضیحی؛
* فهرست منابع کتاب، مصادر تحقیق و ماخذ پی‌نوشت‌ها؛
* فهرست مطالب کتاب.