کتابخانه مدرسه علمیه ثقلین قم
تلفن :۰۰۹۸۲۵۳۸۸۲۱۶۵۹

وبسایت : http://www.saqlainfoundation.org ایمیل : info@saqlainfoundation.org
آدرس: ایران، قم المقدسہ، نیروگاہ (توحید) اول جواد الآئمہ ، ۱۸ متری قدس ، کوچہ ۱۰ ، فرعی ۱ (فرعی شھید مصطفی خمینی) ، پلاک ۱۰۶
شماره کتاب: 1931
نام کتاب: در آمدی بر معرفت شناسی
مصنف: غلام رضا فیاض
موضوع: کلام و عقائد BP203
شماره استاندارد بین المللی کتاب
(ISBN):
964-411-270-9
تعداد جلد: 1
شماره قفسه:
تعریف کتاب: امروزه مسائل و مباحث معرفت شناسی در مجامع علمی و دانشگاهی به دلایل و انگیزه های گوناگونی مورد بحث قرار می گیرد. مسائلی که به دلیل بنیادی بودنشان، همه باورها، از جمله شناخت های دینی و اخلاقی، را تحت تأثیر خود قرار می دهند.
از این رو، داشتن مبنایی معقول و مستحکم در این زمینه می تواند ضامن سلامت فکری، دینی و اخلاقی افراد و جامعه باشد. متأسفانه هم اکنون در سطح جامعه علمی و دانشگاهی ما به دلیل روند رو به رشد ترجمه متون معرفت شناسی غربی، میزان اطلاعات دانشجویان فلسفه و سایر رشته های مربوط درباره معرفت شناسی غربی به مراتب بیشتر از معرفت شناسی اسلامی است.
شاید بخشی از این مشکل مربوط به کمبود چشمگیر منابع معرفت شناسی اسلامی است.
به هر حال ، کتاب حاضر، در صدد است تا به بخشی از نیاز جامعه علمی ما در این عرصه پاسخ دهد.
در این کتاب سعی شده است با تکیه بر مبانی محکم عقلی و برهانی و با استمداد از اندیشه های فیلسوفان مسلمان، مهم ترین و بنیادی ترین مباحث معرفت شناسی در سطحی مقدماتی و با نظمی منطقی ارائه شود.

کتاب حاضر در هشت فصل به صورت کتاب درسی به رشته تحریر درآمده است؛ به این صورت که در ابتدای هر فصل ، اهداف اصلی آموزشی و انگیزشی مورد نظر بیان شده و در پایان هر فصل نیز افزون بر خلاصه مطالب فصل، پرسش هایی ناظر به مطالب آن طراحی و سپس مطالبی با عنوان برای پژوهش بیشتر معرفی شده است. هم چنین کوشش شده است در پایان هر فصل، منابعی ساده و آسان یاب برای مطالعه بیشتر در زمینه مطالب آن فصل معرفی شود.

عناوین فصل های کتاب ، عبارتند از:
فصل اول: کلیات
فصل دوم: معرفت شناسی و دانش های همگن
فصل سوم: کاوشی در موضوع معرفت شناسی
فصل چهارم: وجود معرفت و اقسام آن
فصل پنجم: تفاوت های علم حصولی و علم حضوری
فصل ششم: بررسی شبهات ناظر به ارزش علم حضوری
فصل هفتم: نکاتی درباره شناخت های حصولی
فصل هشتم: ارزش علم حصولی

این کتاب به رغم اینکه متنی مقدماتی بوده، بیشتر با هدف تهیه متنی درسی برای دوره های مقدماتی آموزش معرفت شناسی اسلامی طراحی شده است.
میتوان گفت کتاب حاضر جامع ترین متن موجود برای مباحث معرفت شناسی اسلامی است.

در ضمن ، این کتاب در حقیقت ، صورت تدوین شده درس گفتارهای معرفت شناسی است که در تابستان سال 1383 در شهر زنجان به دعوت آیت الله شیخ محمدتقی واعظی، در جمع تعدادی از طلاب و دانشجویان آن شهرستان توسط استاد غلامرضا فیاضی ارائه شده است.